Згідно з останнім повідомленням, у червні українські водії зіткнуться з деякими змінами у правилах та послугах.

Як пише Avtosota, найголовнішою зміною є запровадження онлайн-замовлення номерних знаків. Власники транспортних засобів зможуть скористатися можливістю замовити номерні знаки через інтернет. Вони можуть вибрати безкоштовні або платні номерні знаки з доступних варіантів.

Процес замовлення передбачає вхід в особистий кабінет водія, вибір бажаної комбінації номерних знаків та негайну оплату за платну комбінацію. Крім того, заступник міністра внутрішніх справ Богдан Драп’ятий наголосив, що водії повинні протягом десяти днів закріпити свої номерні знаки в сервісному центрі МВС.

Нещодавно водіям було надано роз’яснення щодо відмінностей між номерними знаками в Україні. Наразі водії можуть придбати стандартні, платні та іменні номерні знаки. Стандартні номерні знаки – це саме те, як вони звучать. Однак вони мають певні обмеження. Вони можуть містити не менше трьох і не більше восьми символів.

Також, влітку в Україні планується запровадити нові номерні знаки для автомобілів. Нові номерні знаки матимуть унікальні комбінації літер, зокрема ED, DC, DI та PD.

Ці літерні коди будуть використовуватися для транспортних засобів, зареєстрованих через додаток “Дія” або Електронний кабінет водія, як це передбачено наказом Міністерства внутрішніх справ України № 814 від 12 грудня 2022 року.