Ґрунтуючись на даних щодо кількості проблем, виявлених у ході техоглядів (з посиланням на німецьку організацію TÜV), названо п’ятірку найпроблемніших автомобілів віком від 2 до 3 років.

Рейтинг складався з поправкою на ті моделі, які останніми роками активно продавалися на українському ринку, повідомляє Wheels News.

  • Перше місце у цьому анти-топі посів популярний седан Renault Logan. У 11,6% таких автомобілів було виявлено ті чи інші технічні проблеми у рамках стандартних техінспекцій. При цьому середній показник пробігу таких машин дорівнював 55 тисячам кілометрів.
  • Renault Duster. Друга позиція опинилася за родичем Логана по модельному ряду – кросовером Renault Duster. 11,4% таких машин не змогли пройти техогляд у Німеччині, а їх пробіг у середньому становив 43 тисячі кілометрів.
  • Renault Sandero. У трійку найненадійніших автомобілів увійшов ще один представник модельного ряду Renault – хетчбек Sandero. Середня кількість несправностей, виявлених у рамках техоглядів, у його випадку склала 7,5% від усіх перевірених машин цієї моделі. Середній пробіг автомобілів із поломками – 33 тисячі кілометрів.
  • Nissan X-Trail. Четвертим у списку став Nissan X-Trail. Японський кросовер провалив технічну інспекцію в 7,2% випадків, а його середній пробіг на момент проходження техогляду дорівнював 45 тисяч кілометрів.
  • BMW 5- та 6-Series. Замкнули п’ятірку відразу дві BMW – 5- та 6-Series. В обох випадках німецькі технічні інспектори виявили проблеми у 7,1% таких машин із загальної кількості таких моделей. Їхній пробіг на момент невдалого проходження техогляду в середньому становив 66 тисяч кілометрів.