Дбайливий догляд за кузовом автомобіля має вирішальне значення, оскільки він є найбільш вразливою і дорогою частиною. На жаль, навіть при належному обслуговуванні іноді може з’явитися іржа.

Група експертів склала список іномарок, власники яких найчастіше скаржаться на корозію кузова. Хоча цей рейтинг є суб’єктивним, він все ж може слугувати орієнтиром для тих, хто розглядає можливість купівлі вживаного автомобіля, пише Avtosota.

Daewoo Nexia

У період з 1994 по 2016 рік було вироблено понад 500 000 автомобілів Daewoo Nexia. Відносно низька ціна Nexia порівняно з конкурентами зробила її дуже популярною в Україні. Однак ця перевага була нівельована нестійкою конструкцією кузова, що призводило до появи іржі вже через 2-3 роки експлуатації. Багато власників Nexia звертаються за порадою, як запобігти та усунути цю проблему.

Lifan X60

Ще один автомобіль, який став сумнозвісним в інтернеті, – китайський кросовер Lifan X60. Власники цього автомобіля скаржаться, що він буквально іржавіє на очах, причому ходять чутки, що деякі X60 вже іржавіють на складах дилерів. Цьому питанню присвячені численні теми на форумах власників Lifan.

Geely Emgrand X7

Ще один китайський автомобіль, Geely Emgrand X7, також відомий поганою якістю фарби і слабкою корозійною стійкістю. Багато перших власників X7 повідомляли про появу іржі навіть при незначних відколах кузова. В інтернеті є численні випадки, коли власники намагаються захистити кузов і підвіску своїх Emgrand X7 від іржі, що красномовно свідчить про цю проблему.

Mazda 6 (GG)

Кузов Mazda6 (GG), незважаючи на репутацію легендарної японської якості, став відомим через проблеми з іржею. Mazda вирішила заощадити на металі та фарбі, що призвело до того, що численні власники Mazda6 зіткнулися з труднощами у запобіганні та усуненні іржі.

Mazda 3 (BK)

Mazda 3 (BK), також відома як “матрьошка”, є популярним седаном серед молоді. Однак він успадкував ті ж проблеми з кузовом від свого старшого родича, Mazda6. Багато тем на спеціалізованих форумах присвячено власникам Mazda 3, які шукають поради, як боротися з корозією.

Насамкінець, купівля автомобіля – це значна інвестиція, і важливо провести дослідження, щоб переконатися, що ви робите мудрий вибір. Коли мова йде про корозію кузова, найкраще обирати автомобіль, який відомий своєю довговічністю та стійкістю до іржі, оскільки ремонт пошкодженого корозією кузова може бути дуже дорогим.