Класичні гідротрансформаторні коробки передач зарекомендували себе як найнадійніші автоматичні трансмісії порівняно з «роботами» та варіаторами. Втім, навіть серед них існують як менші, так і вдаліші моделі.

Експерти назвали кросовер з однією з найдовговічніших АКПП на ринку, яка здатна «пробігти» понад 300 тисяч кілометрів. Коштує такий автомобіль за нинішніми мірками не так і дорого, а йдеться про «паркетник» Ford Kuga. За 14 000 доларів можна розраховувати на машину 2015-2016 років випуску, пише Wheels News.

До цього часу інженери американської компанії позбулися практично всіх «болячок» примхливихи моторів цієї моделі. Зв’язку будь-якому двигуну в таких «Кугах» складає автоматична коробка передач з індексом 6F35, що здобула популярність серед «фордоводів» за рахунок своєї безпроблемності.

А все завдяки тому, що запас міцності цієї трансмісії дозволяє їй «перетравлювати» крутний момент, до 380 Нм.

Зрозуміло, прожити до 300-350 тисяч кілометрів цьому “автомату” одна грамотно реалізована механічна частина не допоможе. Обов’язковою умовою для відсутності поломок буде періодичне обслуговування, включаючи принаймні часткову заміну трансмісійної рідини раз на 60 тисяч кілометрів.