Для водіїв авто, які запитують коли і як необхідно пройти техогляд свого транспортного засобу, є важливі новини. Експерти, які вже багато разів проходили цю процедуру, розповіли, що визначити термін проходження ТО залежить від багатьох нюансів.

Найголовніше у цій темі те, що техогляд необхідно проходити регулярно. Три кити, на яких базується техогляд — марка машини, рік випуску та місце реєстрації.

Часто водії отримують електронну пошту нагадування про те, що потрібно пройти техогляд. Але й дізнатися про точні терміни можна і самому.

Про це розповів один із українських автоблогерів, який ділиться порадами на своєму YouTube-каналі, пише Znaj.ua.

Хто має проходити техогляд в Україні

Нещодавно ми писали, і повторимося, що таксі мають проходити техогляд щороку. Двічі на рік мають пройти техогляд автобуси та спецтранспорт. А вантажівки (до 3,5 т) і причепи до них (термін експлуатації понад два роки) зобов’язані проходити процедуру кожні два роки.

Якщо приватні підприємці використовують легкове авто або причіп для заробітку (наприклад, доставка піци), такі транспортні засоби проходять огляд раз на два роки.

Щоб дізнатися, коли потрібно їхати на техогляд, водії повинні перевірити дату останнього огляду, перевірити дату закінчення страховки та звернутися до сервісного центру.

Як дізнатися дату останнього техогляду

Інформація про дату останнього проходження процедури міститься у свідоцтві про реєстрацію авто. Зазвичай термін подальшого огляду вказують на обороті.

Сервісні центри

Якщо у вас є вільний час, то можна відправитися до сервісного центру, де ви постійно проходите техогляд, і дізнатися дату, коли потрібно проходити наступну процедуру.