Мова про двигун автобренду Ford. Мабуть одна з найпопулярніших моделей Ford Focus має двигуни: 1.4 і 1.6 Duratec. Вони ж стоять у моделях Fiesta, C-Max, Mondeo, а також у автомобілях Volvo S40 та V50.

1. Проблеми з електронікою

Двигуни 1.4 та 1.6 Duratec, що експлуатуються не перший рік, часто стикаються з однією і тією ж проблемою – розтріскування корпусу котушки запалювання. Це в свою чергу призводить до електричного пробою. Крім того, при значному пробізі часто виникають проблеми з дросельним вузлом двигуна. Це деталь, відповідальна визначення кута повороту заслінки. Нарешті, у Duratec є відомі проблеми зі стартерами та генераторами. Довгої та напруженої експлуатації вони також не витримують, особливо якщо автомобіліст не надто береже свою «ластівку».

2. Вибагливість до палива

Більшість двигунів сімейства Duratec вкрай вибагливі до якості пального. Харчуватись бензином з октаном числом нижче 95 – агрегат може, але не довго. Використання низькооктанового пального неминуче призводить до детонації, а вона, у свою чергу, веде до поломки двигуна. Низькоякісно паливо згубно позначається на стані свічок запалювання. У випадку з моторами Duratec міняти їх доведеться частіше ніж раз на 10 тисяч км. Також страждають паливні форсунки та бензонасос.

3. Вбивча простота

Чим простіше – тим краще. На жаль, у випадку із двигунами Duratec це не зовсім так. У мотора надто тонкі гільзи циліндрів, у приводі ГРМ відсутні гідрокомпенсатори, а ще в моторі відсутні форсунки подачі олії з підпоршневою порожниною. Все перераховане не додає двигунам терміну життя. При цьому ситуацію різко посилює використання неякісної або невідповідної моторної олії. Варто згадати і про те, що в двигунах 1.4 та 1.6 Duratec поршневий палець запресовується у верхню головку шатуна. Це в свою чергу призводить до прискореного зношування як самого пальця, так і отворів у поршні.

4. Неприємна специфіка

Є ще одна важлива тонкість, про яку багато власників 1.4 та 1.6 Duratec не знають, через що несуть у разі ремонту більші витрати, ніж хотілося б. Насос охолоджуючої рідини у згаданих моторах обертається ременем приводу допоміжних агрегатів і знаходиться під ГРМ приводом. Змінити насос, не знімаючи зубчастий ремінь – фізично неможливо. Повне розбирання коштує великих грошей, тому рекомендується при заміні ГРМ перевіряти і стан насоса. Можливо, можна міняти і його теж. Подвійна заміна дозволить заощадити на ремонті.