Вже більше року минуло з моменту повномасштабного російського вторгнення, а громадяни України лише гостріше реагують на символи, що асоціюються з окупантською армією.

Саме тому урядовці проводять ряд реформ, що націлені на уникнення вживання та використання символів та гасл, котрі будуть тригерити українців.

Відтепер в Україні заборонено виготовляти автомобільні номерні знаки, які мають символіку, асоційовану з російською агресією щодо України, повідомляє Wheel News. Постанова №367 вже ухвалена Кабінетом Міністрів України. Депутати внесли зміни до документа від 11 липня 2000 №1081 «Про введення номерних знаків транспортних засобів, що виробляються на індивідуальні замовлення їх власників».

За словами ініціаторів змін, аргументовано потрібно заборонити використання символіки комуністичного тоталітарного режиму СРСР, нацистського режиму та символи, що асоціаціюются з вторгненням країни-агресора в Україну.

Загалом мова йде про літери Z, V, O, котрими окупанти розмальовують свою військову техніку, вишивають на одязі та маркують ними предмети побуту та продукти харчування.