Згідно з офіційною статистикою, легковий автомобільний парк України складається здебільшого з машин віком понад 10 років. Надійність таких авто часто на цей момент залишає бажати кращого. Але які з них вважатимуться найпроблемнішими? Відповідь на це запитання дали у Німеччині.

Німецька організація з технічного нагляду TÜV опублікувала рейтинг ненадійних автомобілів віком від 10 до 11 років з огляду на статистику з проходження техоглядів у себе в країні. А портал Avtosota, у свою чергу, виділив зі списку «ламучих» моделей автомобілі, які легко можна купити на вторинному ринку України.

Не можна не відзначити, що репрезентативність цього антирейтингу з огляду на наш ринок може виявитися лише частковою, оскільки ті автомобілі, що продають у Європі, за технікою часом суттєво відрізняються від українських аналогів.

Renault/Dacia Logan

Перше місце у цьому антирейтингу зайняв добре відомий на нашому ринку седан Logan. За підсумками минулого року у Німеччині техогляд не змогли пройти 35,5% таких машин 2012-2013 року випуску. У категорії віком від 10 до 11 років їхній середній пробіг становив 133 тисячі кілометрів.

Renault/Dacia Sandero

Другий рядок виявився за ще однією моделлю компанії Renault, популярною серед покупців в Україні. За минулий рік технічну інспекцію у Німеччині провалили 35% таких автомобілів віком від 10 до 11 років. Середній пробіг хетчбеків на момент виявлення несправностей дорівнював 105 тисяч кілометрів.

Nissan Juke

Замкнув трійку ненадійних автомобілів за версією TÜV кросовер Nissan з екстравагантним дизайном.