Компанія Volkswagen і не здогадується, що їх легендарний Beetle та наш «Запорожець» об’єдналися в одне ціле. Українські митці так полюбляють експериментувати, що не відмовили собі в задоволенні створити дійсно унікальний автомобіль.

«Запорожець» з’явився 63 роки тому на заводі «Комунар». Ні до назви, ні до дизайну радянські майстри сильно не прикладали зусиль. Поміж людей на автомобіль казали «Горбатий», адже машина була містка, компактна та бюджетна. Можливо, не всім відомо, але дизайн радянського автомобіля був повністю скопійований з італійського Fiat 500.

Напевно, в кожній сім’ї був легендарний «Запорожець». Як раніше, так і зараз народні умільці використовують автомобіль для різних технічних експериментів.

Так нещодавно мережу шокували світлини схрещеного Volkswagen Beetle та «ЗАЗ-968». Але якщо раніше ми показували гаражні моделі, котрі мали деякі недоліки, то ця «ластівка» – справжній витвір мистецтва, пише Wheel News.

Автомобіль отримав нове обважування зі скловолокна, без змін залишили лише стійки кузова та дах. Яскравим акцентом дизайну виглядають задній та передній бампер в хромовому відтінку.

Автомобіль удосконалили і з середини, адже тепер пасажири можуть скористатися мультимедіа, кондиціонером та підігрівом.

Під капотом унікального «ЗАЗ» знаходиться новий 1,2-літровий двигун з потужність 102 к.с. Працює мотор на пару з «роботом» DSG. Вся технічна «начинка» в передній частині належить Volkswagen Beetle.

Про те, що унікальний автомобіль належить саме до родини «ЗАЗ», свідчить червона радянська зірка на капоті та український напис «Запорожець».