В Україні на водіїв чекають суворіші правила складання іспитів. Зокрема, йдеться про відеоспостереження та звукозапис під час складання теоретичної та практичної частини іспиту, повідомив заступник начальника Центру з питань впровадження цифрових інновацій Головного сервісного центру МВС Олександр Погорілий, повідомляє «Стіна».

Отже, як зазначають у відомстві, для майбутніх водіїв хочуть створити прозорі умови, щоб «отримати посвідчення водія можливо було тільки виключно, коли в тебе є знання та відповідні навички».

«Всі інші варіанти, щоб не мали місця, скажімо так», — додав він.

Крім того, Підгорілий розповів, що для цього заплановано модернізацію сервісних центрів.

«Класи будуть суттєво збільшені та обладнані спеціальними технічними засобами контролю з можливістю відеоспостереження та звукозапису», — додав він.

У процесі складання іспиту, наголосив він, особа також проходитиме додаткову ідентифікацію.

«Є додаткова система, вона встановлена ​​і працює, яка унеможливлює віддалений доступ до комп’ютерів, до місць складання іспиту. І таким чином, ми закриваємо периметр теоретичного іспиту, який робить його прозорим і ефективним», — зазначив Погорілий.

Загалом МВС створить із 148 сервісних центрів МВС 55 хабів по всій Україні.

«Вони будуть визначені за географічним принципом, перш за все, в обласних центрах та великих містах. Ці хаби прийматимуть теоретичний іспит, також там буде створена можливість складання практичного іспиту в автомобілях», — резюмує Погорелий.