Експерти склали список кросоверів з особливо надійною підвіскою. Зазначається, що у цих автомобілів при пробігу в 100 тисяч кілометрів ризик проблем з підвіскою мінімальний.

У списку першим йде Suzuki Grand Vitara, який здатний витримати понад 150 тисяч кілометрів пробігу без необхідності заміни амортизаторів та інших деталей підвіски.

На другому місці знаходиться Renault Duster. Цей бюджетний кросовер може похвалитися хорошою якістю за доступною ціною. Його підвіска майже не має слабких місць, але деякі елементи, такі як втулки та стійки стабілізатора, можуть вимагати заміни після більш ніж 80-100 тисяч кілометрів пробігу.

Третє місце займає Volkswagen Tiguan, а особливо моделі першого покоління, випущені у 2012-2013 роках. У них дуже надійна підвіска, яку деякі автомобілісти називають майже ідеальною.

На четвертому місці – Mitsubishi ASX. Цей компактний кросовер випускається з 2010 року і має добре збудовану підвіску. Проте після 120-150 тисяч кілометрів пробігу може знадобитися заміна деяких деталей, таких як сайлентблоки та амортизатори.

На п’ятому місці – Hyundai ix35 другого покоління, випущений в період з 2009 по 2015 рік. Експерти рекомендують звернути увагу на моделі, випущені після 2012 року, оскільки до їхньої підвіски немає нарікань. Цей кросовер, а також його близький родич Kia Sportage, що збудований на одній платформі, але все-таки у Sportage підвіска менш надійна.