Сьогодні позашляховики з кузовом типу пікап дуже потрібні нашим воїнам, адже такі машини добре підходять як для перевезення різних вантажів, так і для встановлення в кузові найрізноманітнішого озброєння – від кулеметів до ПЗРК. Зустрічаються серед пікапів, які приміряли армійський «мундир», справжні гіганти. І тому приклад – ось цей Ford F-350 Super Duty 2008 випуску, пише «Автоцентр».

Представлений зразок відноситься до моделі Super Duty другої генерації, що вироблялася у 2007 – 2010 роках. Крім видозміненої зовнішності (інша решітка радіатора і світлоблоки), а також переробленого інтер’єру машина відрізняється абсолютно новим дизельним двигуном V8 Power Stroke – від компанії Navistar.

Тут застосували п’єзоелектричні насос-форсунки та подвійний турбонагнітач, що дозволило з робочого об’єму 6,4 л зняти 350 к. с. та 880 Нм. На показаній машині якраз і встановлено такий агрегат. З ним могли комплектуватися як 6-ступенева механічна коробка передач, так і 5-швидкісний “автомат”.

У нашому випадку Ford F-350 Super Duty представлений у багатій комплектації – King Ranch. Вона відрізняється шкіряними кріслами, передніми – з підігрівом, багатофункціональним кермом, покращеною приладовою панеллю та 17-дюймовими задніми колесами.

Машина оснащена дворядною чотиридверною кабіною та подовженою, 8-футовою (2438 мм) вантажною платформою (стандартна – 2057 мм). Габаритна довжина досягає 6665 мм. Особливу міць зовнішності надають розширені задні крила під двокаткову ошиновку. Задній міст тут від фірми Dana, ясна річ на листових ресорах.

Ford F-350 Super Duty справжня конячка-ваговоз. Машина має вантажопідйомність близько двох тон, а її повна вага досягає 5,9 т. При цьому пікап ще здатний буксирувати причіп повною масою до 6,8 т.