Водії мають дотримуватися не лише ПДР, а й знати, що не можна перевозити в автомобілі.

Зокрема, у Київській області водія зупинили співробітники патрульної поліції та під час перевірки виявили каністри з дизельним пальним загальним обсягом 2000 літрів.

При цьому, водій не мав дозволів на перевезення такого вантажу, він не зміг пояснити, навіщо йому паливо і звідки він його взяв.

Водіям варто знати, що перевезення вогненебезпечних вантажів, до яких належить бензин, а також інші види палива, що належать до категорії небезпечних перевезень.

Тому, у водіїв при перевезенні такого вантажу, вимагають необхідні дозволи та закликають дотримуватися всіх правил та вимог щодо перевезення небезпечних матеріалів.

Якщо водій порушить ці правила, він може стати учасником інциденту на дорозі та отримати штраф. Тому перед плануванням перевозити який-небудь вантаж варто ознайомитися з правилами та вимогами, що стосуються перевезення вантажів на території України.

Нерідко у водіїв постає питання, чи можна в каністрах перевозити паливо і чи потрібні в цьому випадку додаткові документи для перевезення вогненебезпечних вантажів, що є паливом.

У пункті 1.7 Наказу МВС «Про перевезення небезпечних вантажів дорогою» прописані винятки:

  • Рідке паливо, що міститься в паливних банках транспортного засобу, призначеного для тяги або функціонування будь-якого транспортного засобу.
  • Загальна місткість убудованих баків, що перевищує 1500 літрів на одну транспортну одиницю. Якщо місткість бака перевищує 500 літрів, правила не поширюються і на такий вантаж.
  • У переносних паливних місткостях, таких як каністри, можна перевозити трохи понад 60 літрів палива однією транспортну одиницю.

Тобто за перевезення понад 60 літрів палива у каністрах у звичайному легковому авто водієві можуть виписати штраф у розмірі 510 грн.