УАЗ-3909 «Буханка» отримає нову лімітовану версію. Її присвятили 65-річчю позашляхової моделі та перші фото позашляховика вже потрапили в інтернет. Про це повідомляє «Фокус» із посиланням на на росЗМІ.

За основу взяли вже існуючий варіант підвищеної прохідності, який вирізняється сталевими дугами спереду, позашляховою гумою та багажником на даху.

Мікроавтобус УАЗ «Буханка» запропонують у жовтому, зеленому та чорному кольорах, причому кузов оброблений від корозії полімером Raptor. Також встановлені додаткова оптика та лебідка.

Салон УАЗ-3909 не зазнав змін – судячи з фото там залишився голий метал і не запропоновано навіть елементарних атрибутів комфорту на кшталт кондиціонера та електросклопідйомників (вони відсутні навіть у «розкішній» версії Riviera ). Вартість лімітованої моделі зросла до $20 000.

Тюнінг УАЗ «Буханка» не торкнувся і двигуна — застаріла 2,7-літрова четвірка ЗМЗ-409 розвиває 112 к. с. і відповідає еко-норм Євро-0 або Євро-2. З 5-ступінчастою механічною КПП максимальна швидкість становить 115 км/год.

Нагадаємо, що сімейство УАЗ «Буханка» з’явилося у 1958 році, а у нинішньому вигляді позашляховий мікроавтобус випускають із 1965 року. Модель давно не відповідає сучасним вимогам щодо екології та безпеки.