Для всіх українських водіїв дуже важливі новини. На території нашої країни розпочали діяти нові правила техогляду для транспортних засобів. Попередньо обіцяють, що ці «нові правила» мають покращити процедуру обов’язкового техогляду.

Є інформація, що нові правила схвалив Кабмін під час планового засідання. Про це стало відомо завдяки повідомленню прес-служби Міністерства внутрішніх справ України, пише Znaj.ua.

Згідно з оновленими правилами, техогляд автомобілів в Україні проводитиметься з використанням електронних протоколів замість паперових форматів. Крім того, тепер друк документа буде можливим лише на платному бланку встановленого зразка.

Одним із нововведень є впровадження відеофіксації транспортних засобів. Усі державні органи, місцеві органи самоврядування, фізичні та юридичні особи отримають доступ до відеоматеріалів від суб’єктів перевірки. Це призначене для запобігання фіктивним оглядам та забезпечення безпеки на дорогах.

Слід зазначити, що обов’язковий технічний огляд автомобілів проводиться відповідно до державних стандартів України. Цей огляд можуть здійснювати лише установи, які отримали акредитацію Міністерства інфраструктури.

Після пройденого технічного огляду ІТК, випробування водія чи власника транспортного засобу, якщо транспорт визнано технічно справним, випробувальна лабораторія складає протокол, у якому зазначається термін наступного обов’язкового технічного огляду.

Щодо вартості технічного огляду ціни можуть відрізнятися, але загалом власникам транспортних засобів доведеться заплатити щонайменше 1000 гривень.

Огляд легкового автомобіля коштуватиме 1120 гривень, тоді як для автобуса вагою понад 5 тонн ціна становитиме 1344 гривні, а вантажівка вагою понад 12 тонн коштуватиме 1440 гривень.