Існує думка, що в сучасному світі купити новий автомобіль, ціна якого не перевищуватиме позначку в 1500 доларів (приблизно 55 тисяч гривень за актуальним курсом), неможливо. Втім, це не зовсім так. І ось доказ. Журналісти видання «HotCars» назвали 5 найдешевших нових автомобілів на планеті. Кожен з них продається на порталі «Alibaba» і має власні нюанси, пише Wheel News.

QK

Пікап QK

Автомобіль використовує двигун від справжньої газонокосарки. Його потужність складає лише 25 кінських сил. Якимось невідомим способом машину наділили навіть системою повного приводу. Варіантів кабін може бути кілька – як відкрита, і закрита. Ціна – 1859 тисяч доларів.

MH S3

Цей мініатюрний хетчбек з дизайном Ford здатний не тільки розганятися до максимальної швидкості 34 кілометри, але і вмістити всередині до чотирьох осіб. Що найкумедніше – як тягова батарея в ньому встановлений свинцево-кислотний акумулятор від одного з електроіструментів фірми DeWalt.

Зате яке оснащення: чотири двері, непогане оздоблення, електросклопідйомники, передні сидіння, що регулюються, вентилятор, інтегрований в стелю і нормальні дзеркала заднього виду. І все це за 1811 доларів.

Haibai Qiao Hu

Haibai Qiao Hu

5-дверка з дизайном, що нагадує екстер’єр люксових китайських автомобілів марки Hongqi, може похвалитися «максималкою» в 38,6 км/год, а також наявністю всередині повноцінної мультимедійної системи з сенсорним дисплеєм.

А ще має стельовий вентилятор і навіть камеру заднього виду. Що стосується прайсу, то він становить нікчемні 1669 доларів.

Minghong S1-PRO

Minghong S1-PRO

Незважаючи на свою дешевизну (машина коштує всього 1265 доларів) оснащення цього електрокара включає навіть кондиціонер. Водій розташовується посередині спереду, а ззаду можуть уміститися три особи невисокого зросту.

Кузов Minghong S1-PRO виконаний з плексигласу та пластику, так що автомобіль дуже легкий. Електросклопідйомники, світлодіодні фари, дискові гальма та літій-іонний акумулятор – це додаткові опції. Надає руху хетчбеку електродвигун, що працює в парі зі свинцево-кислотною батареєю, які дозволяють машині розганятися до 34 км/год.

Changli Nemica

Changli Nemica

Найдешевший автомобіль у світі коштує 1249 доларів, але був час, коли за «Німіку» просили лише 975 доларів. Свою справу зробили блогери, які ухопилися за звання «найдешевшої машини у світі» і сильно розпіарили цю дводверку.

Тримісний салон не пропонує водієві та пасажирам нічого цікавого і в дощову погоду може протікати. Проте на одному заряді машина здатна подолати до 100 км, але є нюанс. Чим більше людина знаходиться всередині, тим менше виявиться її запас ходу.