Японські кросовери завжди славилися своєю надійністю. Проте, як відомо, навіть серед них є моделі, які не можуть похвалитися безпроблемною експлуатацією.

Американські журналісти опублікували рейтинг найменш надійних японських кросоверів.

Mazda Tribute

Мазда Tribute, хоч і була просторим кросовером, отримала всього 57 балів зі 100 за надійність. У цій моделі, яка не була на конвеєрі довго, спостерігалися проблеми з іржою, несправними модулями паливоподачі, двигуном, що не запускався після холодних пусків, а також поломками підсилювача керма.

Mitsubishi Outlander

Mitsubishi Outlander

Mitsubishi Outlander, який відомий своєю практичністю та комфортом, також мав певні проблеми з надійністю. Основними недоліками моделі 2014-2018 років були поломки реле, що впливали на роботу двигуна, а також неякісне лакофарбове покриття та неприємний стукіт з моторного відсіку. Загальна оцінка надійності склала 71 бал зі 100.

Subaru Outback

Subaru Outback

У випадку Subaru Outback думки видань розходяться. Деякі вважають його одним з найнадійніших автомобілів компанії, але в даному рейтингу він отримав лише 73 бали зі 100. Проблемами, які виникали у цій моделі, були висока витрата масла, поломки кисневих датчиків та прокладок головки блоку циліндрів.

Nissan Pathfinder

Nissan Pathfinder

Навіть надійний повнорозмірний кросовер Nissan Pathfinder, який існує вже понад 30 років, має свої проблеми з технічною частиною. Особливо недоліками були витік охолоджуючої рідини в трансмісію, що призводило до поломки АКПП. Механіки навіть дали цій проблемі назву “Полуничний молочний коктейль смерті”. Оцінка надійності становить 77 балів із 100.

Nissan Juke

Nissan Juke

Nissan Juke, з нестандартним дизайном, отримав 79 балів зі 100 за надійність. Однак, виявилося, що ця модель часто зазнає поломок двигуна, трансмісії, електрики та має проблему з гримінням люка у даху.