У різний час у нашій країні були популярні різні автомобільні бренди, моделі. Ще з 90-х років пішла мода на японські автомобілі, адже вони дуже надійні, а запчастини коштували не дорого. Так тривало до 2010 року. Тоді японські бренди купували хоч і не краще за всіх, але в ТОП-10 марок, що продаються, входили регулярно.

Та ж Toyota, яка завжди була найпопулярнішою японською маркою у нас в країні, легко суперничала з корейською автомобільною промисловістю, яка вже тоді набирала обертів, і яка до 2010 року була представлена ​​не таким численним вибором моделей, як сьогодні.

Але чому ж японці з їх якістю, надійністю, практичністю віддали пальму першості корейцями? Все просто, ціна та обладнання. Корейці запропонували споживачам більш багате обладнання, ціна на їхні автомобілі була нижчою.

Avtosota розповіла про 3 популярні японські автомобілі, які пішли в захід сонця і сьогодні майже не продаються.

Toyota Corolla XII

Згадуючи 2007-2010 роки, можна з упевненістю сказати, що на дорозі їздила безліч Toyota Corolla X (на головному фото). Автомобіль був максимально простий, автоматична коробка, надійні двигуни. Але з кожним новим поколінням інтерес до цього автомобіля падав. Чому? Він був нудний, ціна почала сильно зростати, а ще японці почали ставити на неї варіатор із покоління XI, що почало відштовхувати покупців. Багато людей у ​​нашій країні, жах, як бояться варіатора, хоча для цього автомобіля, варіатор ідеальний варіант.

Висока ціна на автомобіль. Та й навіщо вона потрібна, коли є корейці з автоматичними коробками.

Honda CR-V 5-покоління

Ще один автомобіль, який мав гарний попит на нашому ринку. Але його теж перестали купувати через його ціни. Початкова комплектація коштує від 46 000 доларів і це буде варіатор і двигун 1.5 літри. А навіщо людям варіатор, коли є автоматичні коробки тих же корейців? Ось люди і купують Kia Sportage, Hyundai Tucson чи Toyota Rav4.

Кросовер хороший, надійний, але ціна та варіатор все псують. Та й салон в цілому виглядає гірше, ніж у його конкурентів, які і за опціями багатші і самі комплектації краще, а коштують дешевше. Але якщо дивитися в цілому, то цей кросовер дуже добрий і шкода, що його спіткала така доля.

Subaru Forester 5-покоління

Кросовер користувався популярністю свого часу. Назвати його одним із найпопулярніших, мабуть не можна, тому що купували його не так добре. Але сьогодні ситуація ще гірша. І тут загалом проблема не тільки в ціні, а ще й у тому, що люди наслухалися розмов про цю марку, про масложер, якого вже немає на нових автомобілях і про стукіт четвертого циліндра.

Збирається він у Японії, що особливо цінується фанатами марки, адже це справжній самурай. Натомість Forester має хоч і варіатор, але це власна розробка Subaru і до того ж, замість ременя варіатор оснащений ланцюгом. Гарантію дають аж на 160 тисяч кілометрів.