Агентство відновлення в Україні вказало на можливість введення перших платних доріг у Львівській, Дніпропетровській, Київській, Одеській та Полтавській областях. Зараз проводиться техніко-економічне обґрунтування (ТЕО) проєкту за рахунок державного бюджету.

На круглому столі “Транспорт, логістика та інфраструктура” під час Конференції з відновлення України (URC) у Лондоні, Мустафа Найєм, Голова Держагентства відновлення та розвитку інфраструктури, оголосив минулого тижня про прогрес у розробці проєкту ТЕО (Техніко-економічне обґрунтування) для зазначених регіонів, що будуть фінансуватись з державного бюджету. Загальна вартість проєкту оцінюється приблизно в 6,5 мільярдів доларів.

Мустафа Найєм, Голова Держагентства відновлення та розвитку інфраструктури, визначив цей проєкт як один з найбільш перспективних в Україні. Він був започаткований до конфлікту на сході країни, і Держагентство вже зареєструвало законопроєкт, який дозволить реалізувати цю ініціативу, хоча повна реалізація проекту ще не відбулася. Найєм зазначив, що розпочати реалізацію проєкту планують негайно після залучення партнерів, і вже наразі компанії з Європейського Союзу виявили зацікавленість у співпраці. Пише nnews.com.ua