Автомобілі німецької якості завжди були еталонними в плані якості та надійності. Саме тому часто від водіїв можна почути фразу «Куплю собі німця». В цій категорії BMW, Audi, Volkswagen, Opel.

Останні роки автоконцерни прагнуть робити максимально можливі оновлення для модельних лінійок, розробляють електричні версії. І цей поспішний ритм роботи іноді «виливається» в брак якості. Саме з цього погляду експерти розглядають та досліджують автомобілі, щоб застерегти потенційних користувачів. Таким чином, склався перелік певних моделей машин, щодо яких німецькі експерти висувають застереження. Як повідомляє Wheel News, до цього переліку ввійшли такі:

  • Audi R8, TT, A6;
  • Volkswagen Sharan;
  • Opel Astra;
  • BMW X3;
  • Mercedes-Benz E-200;
  • Mercedes-Benz GLA.

В переліку автомобілі, які найбільше мали технічних складнощів та негативних відгуків від власників. Також про це йшлося в дослідженнях від багатьох авторитетних видань, порталів та агентств, наприклад, TÜV.

Критики зазнали не тільки моделі автомобілів, але й двигуни: BMW N63B44 (V8) та EA888. Проблемою двигуна від BMW стали складнощі з форсунками та гідроудари. Також репутацію зіпсувала надмірне споживання оливи. Щодо цього були проблеми й з EA888.

В німецьких автомобілях з’явилася ще одна проблема. Вони стали гіршої якості в плані складання, що в результаті демонструє: зазори між кузовними частинами, використання пластикових деталей, електроніка не найвищої якості. Про що можна казати, якщо навіть Maybach має проблемні моменти.