Офіційно представлено нове покоління компактного кросовера Toyota C-HR, який надійде в продаж на європейському ринку до кінця поточного року. Подробиці про цю новинку розкриті на офіційному веб-сайті Toyota.

Дизайн Toyota C-HR 2024 виконаний у новому фірмовому стилі і майже не відрізняється від торішнього концепт-кара передсерійного випуску. Автомобіль має клиноподібний силует з піднятою задньою частиною, високою віконною лінією та великими кутами нахилу стійок даху. Зазначений автомобіль також має загострений передній “ніс”, тонкі діодні фари та широку решітку радіатора.

Кросовер Toyota C-HR побудований на новій платформі TNGA, але за розмірами він подібний до свого попередника. Ось габарити Toyota C-HR 2024:

  • довжина – 4360 мм;
  • ширина – 1830 мм;
  • висота – 1564 мм;
  • колісна база – 2640 мм.

Незважаючи на це, в середині автомобіля стало більше місця – висота від стелі до сидінь збільшилася на 30 мм. У салоні з’явилася віртуальна панель приладів, а розмір тачскріну мультимедіа збільшено до 12,3 дюймів по діагоналі. Серед додаткових опцій доступні великий панорамний дах, функція доступу до салону зі смартфона та потужна акустика JBL.

Усі автомобілі Toyota C-HR 2024 будуть гібридними, і їхні гібридні силові установки будуть запозичені в новому Prius. Доступні варіанти включають стандартні гібриди з потужністю 140 і 190 к.с., а також версію потужністю 223 к.с., яка може бути заряджена.

Найпотужніша версія Toyota C-HR 2024 розганяється до 100 км/год за 7,4 секунди і досягає максимальної швидкості 180 км/год, а також може проїхати 66 км в режимі електротяги. Витрата палива в 140-сильній версії становить лише 4,8 літра на 100 кілометрів. Варіанти з приводом на передні та всі чотири колеса також пропонуються.