Перш ніж запустити двигун, деякі водії радять витримати передпускову паузу в декілька секунд і лише після цього повноцінно крутити стартер.

Чи потрібно це робити, відповів начальник відділу оригінального сервісу корпорації «УкрАВТО» Олександр Чаленко, пише «Апостроф».

Жодна інструкція з експлуатації не вимагає затримки перед запуском двигуна, але власники деяких сучасних автомобілів, до складу електрообладнання яких входять блоки зі зв’язком по CAN-шинах, часом відзначають секундну затримку між натисканням кнопки «Старт» або поворотом ключа в положення «Стартер» та початком роботи самого стартера.

Цей час насправді йде на обмін даними між блоками по CAN-шині.

А ось усім іншим автомобілям така затримка не потрібна, тому що система управління двигуном досить проста, — пояснив експерт.

Зазначена дія може допомогти лише пуску автомобілів з системою живлення, що погано працює, коли бензонасос ледве забезпечує тиск пального, а негерметично закриті клапани спричиняють швидке падіння тиску пального в паливній рампі.

«Тоді цей час йде на підіймання тиску пального та допомагає полегшити пуск. Але за таких дефектів потрібно упорядковувати систему живлення, а не шукати хитрі алгоритми запуску», — порадив Олександр Чаленко.