Серед українців чимало любителів поміркувати про те, що особистий автомобіль — це тягар, який викачує гроші. Однак, як показує практика, такі любителі суджень часто в екстрених ситуаціях нарікають на відсутність машини та стикаються з великими витратами. З цієї причини, краще у своєму розпорядженні мати якийсь недорогий автомобіль на ходу, який завжди зможе виручити у скрутну хвилину. Розглядати щось нове в цьому випадку немає сенсу, краще звернути увагу на вторинний ринок.

Видання Wheel News виділило ТОП-5 варіантів у бюджеті до 400 000 грн.

Skoda Octavia

Хто б що не казав, а це один із найкращих варіантів для покупки в цьому бюджеті, якщо враховувати доступність в утриманні, а також надійність та досить багате оснащення. З таким запасом коштів в даний час варто розглянути автомобіль у другому поколінні в рестайлінговій генерації, при цьому, є можливість взяти молодшу машину 2010 – 2013 років виробництва в хорошому стані. Це буде автомобіль з 1,6-літровим силовим агрегатом із МКПП або автоматичною трансмісією.

Hyundai Accent

Відмінним варіантом для покупки у цьому бюджеті буде і корейський бюджетник Hyundai Accent у першому поколінні у рестайлінговій модифікації. Це буде автомобіль в адекватному стані як в технічному, так і в косметичному плані. Головна перевага моделі – це її надійність та доступність в утриманні. У хороших руках автомобіль стабільно бігає по 400-500 тис. км без серйозних вкладень. Купити можна ТЗ з 1,4- або 1,6-літровими моторами на МКПП або з “автоматом”.

Nissan Almera

Безумовно, не так багато автолюбителів розглядатимуть цю модель у згаданому бюджеті, а дарма, бо за ці гроші можна купити справді добрий Nissan Almera у третьому поколінні. Це простий і надійний автомобіль із прийнятним за витратами утриманням та відсутністю серйозно виражених болячок. Безумовно, машина ненажерлива, зате має просторий салон і непоганий рівень комфорту. Розглянути варто ТС 2014-2015 років виробництва з 1,6-літровим мотором на «механіці» або з АКПП.

Chevrolet Aveo

Дуже цікавий автомобіль для придбання у цьому ціновому сегменті, незважаючи на те, що йдеться про стандартний бюджетник. Машина отримала привабливу зовнішність та непогане оснащення для свого класу. Крім того, можна виділити хорошу керованість та прийнятну динаміку. У цій ситуації йдеться про друге покоління. Розглянути можна автомобілі 2013-2015 років виробництва в хорошому стані з 1,6-літровим мотором на «механіці» або з автоматичною коробкою перемикання передач.

Mazda3

Цей автомобіль виглядає найкращим варіантом у порівнянні з раніше названими моделями, однак, він буде найстарішим і дорожчим в обслуговуванні. Mazda 3 підкуповує своєю зовнішністю, якістю складання, а також рівнем комфорту та оснащення. На сьогоднішній день за такі гроші можна буде розглянути ТЗ у другому поколінні в дорестайлінговому кузові 2008-2010 років виробництва з 1,6-літровим двигуном та механічною коробкою. Варіанти з АКПП коштують дорожче.