Коли автомобіль виводять на ринок, всі автовиробники заявляють про міцність та надійність. По факту виявиться це правдою чи лише гарною теорією буде доведено на практиці. Лише час та експлуатація автомобіля може визначити ступінь названих факторів. Видання iSeeCars провело дослідження автомобілів, випущених з 2010 по 2020 роки. Також опитування власників доповнили висновки. В результаті було визначено п’ятірку найкращих машин за надійністю та міцністю, більшість серед яких становлять японські моделі. Про них розповіло видання Wheel News.

На 5 місці Toyota Camry. Незмінний лідер багатьох рейтингів. Дослідження показали, що надійність не підводить, адже ресурс двигуна понад 358 000 км. При дбайливому догляді цей автомобіль здатен проїхати й більше зазначених цифр.

Почесне 4 місце займає ще один представник Toyota — седан Avalon. В період з 2010 по 2020 роки було випущено три покоління. Це одна з найвитриваліших моделей авто. Ресурс складає мінімум 395 000 км.

На третьому місці розташувалася Honda Accord. Ресурс складає 428 000 км. Такі цифри говорять самі за себе.

На другому місці розташувалася Mazda6, яку почали виготовляти в 2012 році. Авто демонструвало відмінну надійність. Ресурс складає понад 320 000 км.

І ще одне японське авто Toyota Prius. Це один з найкращих гібридів за міцністю та надійністю. Можете розраховувати на ресурс понад 400 000 км.