На даний момент українські водії пасажирських транспортних засобів могли перетинати кордон без жодних проблем. Проте, вже з 1 вересня 2023-го це можна буде зробити виключно на екологічному авто.

Про це повідомили в Державній службі України з безпеки на транспорті, інформує видання «Pro Гроші».

Які зміни в перетині кордону торкнуться українських водіїв

Згідно із даними джерела стає відомо, що вже з 1 вересня 2023-го року українські водії пасажирських транспортних засобів можуть зіткнутися з серйозною проблемою. Це пов’язано з тим, що восени на кордоні буде перевірятись клас екологічності автомобіля. У випадку, якщо транспортний засіб не пройде відповідну перевірку та не отримає визначений клас екологічності — його не випустять закордон. Те ж саме чекає і на водіїв, які не змогли отримати клас екологічності ЄВРО-1.

При цьому там зазначають, що водію не обов’язково показувати сертифікат при перетині кордону, адже для схвалення можна буде пред’явити тільки відмітку класу екологічності у свідоцтві про реєстрацію.

В Державні службі України з безпеки на транспорті повідомили, що ці зміни були внесені згідно з пп. 2. п. 7 Ліцензійних умов, затверджених Кабінетом Міністрів України.