Виробник кросоверів SsangYong належить південнокорейському конгломерату KG з літа 2022 року, який став основним інвестиційним партнером. На сайті Motor.es була опублікована інформація, що назва бренду в 2024 році буде змінена.

До тепер назва бренду була SsangYong, а з наступного року стане KGM, повідомляє Wheel News. Конгломерат KG став єдиним власником. Під його керівництво було взято всі потужності виробника, а також підрозділи.

Такі зміни стали для бренду ковтком повітря. Завдяки фінансуванню бренду вдалося випустити новий електрокар — кросовер SsangYong Torres. Наступні розробки автомобілів також будуть з пріоритетом на електричні модифікації.

Було кілька варіантів назв для бренду замість SsangYong. Один з варіантів — KG Mobility. Вона навіть вже з’являлася в ЗМІ. Її мінус полягає в тому, що вона довга та не зручна. В результаті емблему збережуть, назву скоротили до трьох літер, тож тепер бренд матиме назву KGM.

Нагадаємо, що серед корейських автовиробників SsangYong був найстаршим. Компанію заснували ще в 1954 році. Проте фінансові складнощі призвели до банкрутства. З конгломератом KG автовиробник відновив свою діяльність.