В Україні найближчим часом очікується бум популярності дешевих електрокарів і гібридних автомобілів через паливо, що стрімко дорожчає. Тепер різке підвищення цін торкнулося автомобільного газу.

Про це розповіли на сайті enkorr, передає OBOZREVATEL. Від початку вересня (за два тижні) літр газу на АЗС подорожчав на 1,08 грн. Варто чекати на найближче подорожчання ще на гривню. Але на цьому зростання цін може не зупинитися.

Така ситуація спонукає попит на електричні та гібридні транспортні засоби. До них українці виявляють дедалі більший інтерес через дорогі бензини та дизель.

У серпні 2023 року українці купили 3841 електрокар (нові та з пробігом). Попит збільшився на 11% порівняно з липнем та у 2,6 раза перевищив результат серпня 2022 року.

Також в останній місяць літа українці купили 1,8 тис. гібридів. Це найвищий показник продажу гібридних моделей за останні 20 місяців.

Традиційно українці обирають недорогі моделі у кожних категоріях. Це означає, що попит на популярні Toyota RAV4, Camry, Prius, Ford Fusion та C-Max (гібриди), а також Volkswagen e-Golf, Tesla Model 3 та Nissan Leaf (електромобілі) може суттєво збільшитись найближчим часом.