У США виявили покинутий шведський спорткар Saab Sonett III 1970-х років. Автомобіль простояв у сараї близько 25 років. Відео опублікували на YouTube-каналі WD Detailing, повідомляє «Фокус».

Уперше модель Saab Sonett дебютувала в 1956 році. Спорткар має три покоління, а його виробництво завершилося в 1974 році. Загалом було продано 8 368 екземплярів Sonett III.

Спорткар вирізняється незвичайним дизайном із прихованими передніми фарами. Також він має довгу передню частину і клиноподібний силует.

Ззаду встановлено вузькі ліхтарі. Ще однією цікавою особливістю є багажник, для доступу до якого потрібно підняти заднє скло.

В інтер’єрі розміщено два сидіння. У центрі салону розташований великий тахометр, а з боків — спідометр і датчик стану двигуна.

Saab Sonett III оснащений 1,7-літровим двигуном потужністю 76 к.с. і 127 Нм крутного моменту. Він працює в парі з 4-ступінчастою механічною коробкою передач.

Розгін від 0 до 100 км/год займає близько 14 секунд. Максимальна швидкість становить 164 км/год.

Цей автомобіль спочатку був далеко не в найкращому стані. Його пробіг становить 59 000 км, але більшу частину часу він простояв у сараї.

Сталева рама Saab Sonett III постраждала від корозії. Кузов також отримає кілька пошкоджень.

Майстри відновили первинний зовнішній вигляд спорткара. Для цього авто ретельно помили та позбулися сміття.

Результат перевершив усі очікування. Кузову повернули колишній блиск, а інтер’єр виглядає так само як і десятки років тому.