Осінній дебют позашляховика Toyota Land Cruiser 250 розкрив низку цікавих подробиць на тему того, як японці мають намір розширювати свою позашляхову лінійку автомобілів у майбутньому. Однією з найближчих новинок у цьому списку має бути маленький варіант «Ленд Крузера», який, за чутками, назвуть Land Hopper.

Яким може стати дизайн цієї моделі розповіли автомобільні художники з японського порталу «BestCarWeb», що опублікували його перші рендерні зображення з усіх боків.

Створюючи віртуальний концепт, вони черпали натхнення як з нинішнього Land Cruiser 250, так і з прототипу Compact Cruiser EV зразка 2021 року.

У результаті у незалежних дизайнерів вийшов невеликий позашляховик з характерним дизайном нового LC 250, але набагато компактнішими розмірами, які мають виявитися порівнянними з габаритами Toyota Corolla Cross за довжиною та шириною (4,5- та 1,8-метра).

Втім, Land Hopper, швидше за все, виявиться вищим за міський паркетник приблизно на 0,2-метра і цей показник у випадку з ним складе не 1,6, а 1,8-метра.

Передбачається, що комплектувати новинку “Тойоти” будуть як електромотором, так і гібридними силовими установками, основними кандидатами у списку яких є 1,8-літровий агрегат від Corolla Cross, а також 2- та 2,5-літрові мотори від RAV4. Як альтернатива може виступити півторалітровий турбогібрид.

Інсайдери запевняють, що прем’єра Land Hopper відбудеться вже у жовтні на спеціальному заході у Японії. У продаж машина вийде тільки наступного року і коштуватиме від 3 мільйонів до 3 мільйонів 800 тисяч ієн або 700 тисяч – 800 тисяч гривень за поточним курсом.