Комітет Верховної Ради України з транспорту та інфраструктури висловлює свою підтримку законопроекту №8082, спрямованому на скорочення терміну дії посвідчень водія з 30 до 10-15 років. Ідею внесення змін у питання термінів посвідчень водіїв запропонував прем’єр-міністр Денис Шмігаль. Петиція, яка закликає не застосовувати нові норми до раніше виданих посвідчень водія, не має великого впливу на рішення. Про це повідомляє «Стіна».

У разі ухвалення законопроекту водіям доведеться проходити перевірку свого фізичного та психологічного стану кожні 10 або 15 років (залежно від категорії транспортного засобу). Також водії, які отримали багато штрафів, зобов’язані складати теоретичні та практичні іспити.

Проект закону передбачає перегляд транспортних категорій, згідно з яким водії транспортних компаній повинні підтверджувати свої права водія кожні 5 років, відповідно до стандартів Євросоюзу. Автори законопроекту розраховують, що ці зміни допоможуть знизити кількість дорожньо-транспортних пригод в країні. Очікувалося, що законопроект №8082 буде розглянутий до кінця 2023 року, але поки Рада має інші, більш пріоритетні завдання.