Українські водії звикли до того, що за порушення правил дорожнього руху можна отримати штраф або, в найгіршому випадку, позбавлення прав. Але іноді автомобілісти опиняються за ґратами, навіть за такі, здавалося б, невеликі порушення, як, наприклад, відсутність техогляду автомобіля.

Про такий інцидент повідомив “Дорожній адвокат”, пише SUV News. Поліція помилилася, штрафуючи водія за відсутність технічного огляду автомобіля на суму 340 гривень, згідно з частиною 3 статті 121 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Незважаючи на те, що чоловік не мав проходити технічне обстеження транспортного засобу, він вирішив не сперечатися зі штрафом і слухняно його оплатив.

Автомобіліст не знав, що така легковажність може вийти йому боком. Під час наступної зупинки патрульні вже притягнули його до відповідальності за статтею 121 КУпАП. Окрім того, штраф тут становить від 850 до 1700 гривень, а також передбачається позбавлення прав на термін від трьох до шести місяців або адміністративний арешт на строк від п’яти до десяти діб.

У суді чоловік знову не намагався скасувати рішення, оскільки не був зобов’язаний проходити техогляд, але лише просив суд не позбавляти його прав, оскільки він залежав від свого автомобіля. Суддя пішов на зустріч водієві та покарав його адміністративним арештом строком на 5 діб.

Нагадаємо, що в Україні технічний огляд не є обов’язковим для приватних легкових автомобілів. Вимоги щодо технічного огляду поширюються на комерційний транспорт, таксі, автобуси, пасажирські автомобілі вагою понад 3,5 тонни, вантажівки, трактори та іншу спеціальну техніку.