Електромобілі стали привабливими не тільки через їх незначний вплив на навколишнє середовище, але й через мінімальну кількість деталей, що скорочує ймовірність їх частих поломок. Але навіть серед електрокарів знайдеться кілька моделей, які не спроможні похвалитися безвідмовністю.

Експерти видання «Finance.Yahoo» назвали чотири електричні автомобілі, від яких варто триматися подалі.

Tesla Model X

Коли мова заходить про електрокар, машини Tesla, ймовірно, приходять на думку одними з перших. Моделі американської марки миттєво впізнають на вулиці по шикарному екстер’єру та просунутим технологіям, але з надійністю у деяких із них все не так чудово.

Однією з найпоширеніших проблем автомобіля Model X, наприклад, є швидка розрядка тягового акумулятора та сторонні шуми в підвісці, що змушують власників машин періодично заїжджати в сервіс на її ремонт.

Hyundai Kona Electric

Батарейна версія субкомпактного кросовера Hyundai коштує набагато дешевше, ніж Tesla Model X, але також часто стикається з механічними несправностями. Одна з них пов’язана з відмовою тягової батареї і навіть електромотора.

Крім того, власники цієї моделі нарікають на періодичні труднощі із зарядкою машини, включаючи її повільну швидкість або навіть повну відмову системи.

Ford Mustang Mach-E

Покупці хвалять цю модель за те, що вона приємна оку і має відмінні характеристики. Ось тільки з надійністю у неї все не так добре, як із зовнішністю та продуктивністю.

За словами експертів, Ford Mustang Mach-E – це ще один приклад електромобіля, в якому покупці скаржаться на безліч проблем із батареєю (розрядка та раптове падіння запасу ходу, а також перегрів акумулятора).

Smart EQ Fortwo

Крихітний електромобіль, який легко паркуватиме. І це лише одна з його небагатьох переваг. Справа в тому, що запас ходу такого Smart вкрай невеликий (в середньому 95 км.). А якщо використовувати швидку зарядку дуже часто, то і цей показник поступово зійде нанівець і створить необхідність заміни дорогої батареї.