Питання безпеки в Україні як водії, так і їхні пасажири, нажаль, часто відставляють на другий план. Зокрема, ніхто не замислюється про те, яке місце в автомобілі найбезпечніше в разі аварії. Експерти вважають, що така пасивність помилкова. Було проведено дослідження, які показали прямий взаємозв’язок між ризиком для життя і розташуванням людини в салоні під час ДТП, пише «Твоя машина».

Зокрема, було встановлено, що пасажир на передньому сидінні має найменше шансів вижити під час лобового зіткнення. Вища виживаність водія пояснюється інстинктами, коли людина, в руках якої перебувають механізми управління, намагається відвести себе від удару, тим самим підставляючи під нього пасажира.

Найменша ймовірність загинути й отримати важкі травми під час аварії у пасажира, який перебуває за водійським сидінням. Також хороші шанси на виживання у пасажирів, які сидять по центру заднього сидіння. Вони мають більше місця попереду і з боків, ззаду захищені багажником. Саме тут найчастіше експерти рекомендують розташовувати дитяче крісло, щоб максимально захистити дитину.