Daewoo/ZAZ Lanos можна назвати «народним» українським автомобілем. Бюджетна модель може здатися простою і непоказною, проте саме вона є основою для багатьох яскравих і нестандартних проектів. Їй покращували дизайн та характеристики.

«Фокус» розповів про цікавий та незвичний тюнінг «Ланоса» в Україні.

Найрозкішніший Lanos

У місті Стрий на Львівщині Daewoo Lanos перетворили на розкішне преміальне авто. Його салон (на головному фото) обшили дорогою шкірою, встановили кермо від Mercedes C-Class та передні сидіння від Alfa Romeo GT. Також з’явилися безключовий доступ, акустика Focal і великий сенсорний дисплей. Цікаво, що зовні Lanos не змінився.

Lanos на 500 сил

Цей непоказний, на перший погляд, Daewoo Lanos здатен змагатися із BMW M5 та Mercedes E63. У проєкт вклали кілька десятків тисяч доларів. Авто оснастили 2,0-літровим турбомотором Opel, який доповнили турбіною Результат – 500 сил і максимальна швидкість понад 300 км/год. У салоні встановили віртуальну панель приладів і сенсорний дисплей.

У стилі Lamborghini

Цей «Ланос» вирізняється не лише яскраво-червоним забарвленням та обвісом. Він отримав «гільйотинні» двері в стилі Lamborghini, а ззаду з’явилося антикрило. Салон Daewoo Lanos перетягнули червоно-чорною шкірою та замінили кермо, а замість стандартного двигуна встановили 2,0-літрову четвірку Opel на 201 к. с.

Брутальний «Ланос»

Тюнінг Daewoo Lanos 2005 року вийшов досить агресивним. Авто оснастили обвісом, масивними бамперами, схованими ручками задніх дверей та круглими ліхтарями, тому тепер донор упізнається не зразу. У салоні з’явилися спортивні крісла. Під капотом встановили 2,0-літровий 150-сильний двигун від Opel Calibra.

Позашляховий Lanos

У Львові створили позашляховик Daewoo Lanos. Седану 2007 року збільшили кліренс, встановили великі шини, лебідку, шноркель та багажник на даху. Автомобіль демонструє чудову прохідність та навіть витягував з бруду справжні позашляховики Mitsubishi Pajero та Jeep Grand Cherokee.

Вогнедишний дракон

Цей «Ланос» приваблює, передусім, оригінальною аерографією, яка нагадує шкіру дракона. Проте власник авто цим не обмежився – з’явилися обвіс, литі диски і задній спойлер, а в салоні встановлено спортивні сидіння і потужну аудіосистему Blaupunkt. Стандартний 1,6-літровий двигун доповнений спортивним вихлопом, який вміє «дихати» полум’ям.

Lanos із V6

Під капотом звичайного на вигляд хетчбека Daewoo Lanos встановили 3,2-літровий V6 від Opel Omega. Двигун серйозно доопрацювали, що збільшило його потужність із 218 до 240 к. с. Також тюнінг «Ланоса» включає гучний вихлоп та механічну КПП від Opel Astra. Від Opel запозичили й гальма.

Купе Lanos

Ще у середині 2000-х у Донецьку створили купе Daewoo Lanos. Йому не лише прибрали задні двері, а й встановили обвіс і антикрило. У салоні з’явилися спортивні крісла і кермо. Авто отримало 2,0-літровий 150-сильний двигун з подвійним вихлопом, а також дискові гальма всіх коліс та нову підвіску.

Електромобіль «Ланос»

Електричний ZAZ Lanos свого часу намагалися створити в Запоріжжі, а в Харкові розробили альтернативний проєкт. Седан отримав електромотор, а в його багажнику встановили батареї. Запас ходу сягнув 70 км.

Стильний Lanos

Ще один Daewoo Lanos із Харкова отримав обвіс, антикрило та колісні диски з підсвіткою, а у фарах з’явилися ксенонові лампи. Салон перетягнули білою шкірою, встановили мультимедійну систему Pioneer та монітори в підголовниках крісел. Віддачу двигуна збільшили до 120 к. с. та встановили прямоточний вихлоп, а також доопрацювали підвіску і гальма.