Після набуття чинності законом про мобілізацію українці не зможуть вивозити за межі своїх областей автомобілі, які потраплять на військовий облік до ТЦК.

Про це пише «Судово-юридична газета».

ТЦК почнуть отримувати від МВС дані щодо автомобілів, які перебувають у власності у громадян та підприємців.

Переміщати автомобілі, які стоять на обліку до ТЦК, в інші області чи продавати заборонено. Причому, незалежно від статі та віку власника автомобіля – транспортній повинності підлягають усі українці (не лише військовозобов’язані).

З такими машинами заборонені будь-які дії, які «виключають передачу таких транспортних засобів Збройним Силам України та іншим військовим формуванням».

Відправляти такі машини в інші області можна лише після повідомлення ТЦК про місце знаходження транспортних засобів та на строк не більше одного місяця.

Порядок вилучення автомобілів має ще затвердити Кабмін. Раніше повідомлялося, що у громадян не вилучатимуть єдиного авто. І що з легкових авто мобілізуватимуть лише позашляховики.

Нагадаємо, Закон про мобілізацію (про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо окремих питань проходження військової служби, мобілізації та військового обліку) набув чинності у суботу, 18 травня.