Український дизайнер Роман Прядко, відомий своїми проєктами нових концепцій «Запорожців» та «Славути», відкрив завісу над своїм уявленням елітного автомобіля вітчизняного виробництва. Він започаткував оригінальний бренд – Leleka, під яким і представив логотип та дебютну модель авто, виконану у стилі гран-туризмо, інформує «Автотема».

Прядко випустив свій перший автомобіль під власним брендом — Leleka GTS Concept 2025, який вирізняється розкішним дизайном. Це великий елегантний ліфтбек, що нагадує Porsche Panamera. Він має спортивний силует кузова, оснащений передовою світлодіодною оптикою з оригінальним “світловим підписом”. Великі та стильні колісні диски та детально виконаний логотип з оригінальним шрифтом бренду доповнюють зовнішній вигляд авто.

Наявність радіаторної решітки та вихлопних труб свідчить про те, що Leleka GTS не є електрокаром. Він може мати традиційний двигун внутрішнього згоряння або гібридний привіт з ДВЗ та електромотором. Дизайнер поки що не розкрив деталі інтер’єру моделі.

Зазначимо, що концепція Романа Прядка є його особистим баченням дизайну українських авто і не пов’язана з реальним виробництвом на заводах.