Кросовер VinFast VF3, який вирізняється своєю доступною ціною, незабаром з’явиться на ринку. Його фото, технічні характеристики та вартість вже оприлюднені. Засновником VinFast є Фам Нят Вионг, який є першим доларовим в’єтнамським мільярдером. Цікавим є той факт, що його успішна підприємницька діяльність почалася з України, де він започаткував серію харчових продуктів під брендом «Мівіна», пише «Автотема».

VinFast VF3 представляє собою останню новинку від компанії Вионга, яка запозичує елементи дизайну легендарного японського Suzuki Jimny. Цей електромобіль виконали у брутальній стилістиці.

Він ідеально підходить для експлуатації в місті завдяки своїм компактним розмірам: довжина — 3190 мм, ширина — 1679 мм, висота — 1621 мм. Його багажне відділення має об’єм 550 літрів, яке можна збільшити, склавши задні сидіння.

Електродвигун має потужність 44 к. с. та забезпечує дальність пробігу до 200 км на одному заряді.

VinFast VF3 надійде у продаж за ціною 12 650 доларів, хоча існує можливість придбати його за зниженою вартістю в 9400 доларів без врахування ціни батареї, яку можна орендувати окремо.