Нещодавно в центрі Києва було помічено новітній Ineos Grenadier 2023 року випуску. Цей британський позашляховик з рамною конструкцією вкрай рідко зустрічається на дорогах країни. Фото автомобіля з’явилися на Instagram-сторінці t.o.p.c.a.r.s_ua. Про це пише «Автотема».

Ineos Grenadier є сучасною варіацією на тему класичних Land Rover Defender. Засновник цього бренду авто, британський мільярдер сер Джим Реткліфф, відомий своєю пристрастю до Land Rover, навіть став власником першої серійної моделі марки.

Спочатку Реткліфф планував купити права на виробництво справжніх Land Rover Defender, але отримав відмову від британського виробника. В результаті, він вирішив розробити власний сучасний варіант легендарного автомобіля.

Хоча новий Ineos Grenadier ззовні схожий на Land Rover Defender, він не є його точною копією. Спроби Land Rover оскаржити дизайн через суд не увінчалися успіхом.

Інтер’єр Ineos Grenadier має унікальний дизайн, який більше нагадує кабіну літака з численними важелями та перемикачами. Замість звичайної панелі приладів, всі індикатори розміщені на головному дисплеї.

Позашляховик оснащують бензиновими та дизельними 3,0-літровими рядними 6-циліндровими двигунами від BMW. Ця конкретна модель має турбодизельний двигун, потужністю 249 к. с. і 550 Нм.

З 8-ступінчастою автоматичною КПП, автомобіль розганяється до 100 км/год за 9,9 секунди, а максимальна швидкість обмежена на 160 км/год. Модель також має повний привід з пониженою передачею.