Компанія Hyundai Motor Company планує випустити оновлену версію свого електричного седана IONIQ 6 у травні наступного року. Це буде перше значне оновлення з моменту дебюту моделі у липні 2022 року.

Hyundai планує розпочати виробництво першого прототипу нової повністю електричної моделі, яку називають електричним аналогом Elantra, наступного місяця. Очікується, що до лютого наступного року розробка моделі для серійного виробництва буде завершена, а виробництво розпочнеться в травні. Складання європейської версії заплановано на серпень наступного року, а північноамериканська модель з’явиться в листопаді, пише UaMotors.

Виробництво нового IONIQ 6 буде здійснюватись на заводі Hyundai в Асані, Південна Корея. Річний виробничий обсяг складає 66 000 одиниць, у тому числі 6 000 одиниць високопродуктивної версії. Також існує ймовірність того, що північноамериканська модель вироблятиметься на новому заводі Hyundai у Джорджії (HMGMA), щоб відповідати вимогам уряду для отримання субсидій.

Новий IONIQ 6 отримає покращені деталі інтер’єру та екстер’єру для підвищення загальної якості. Крім того, він буде оснащений збільшеною ємністю батареї, що дозволить досягти одного з найкращих показників запасу ходу на одній зарядці у своєму класі.

Поточна модель з батареєю ємністю 77,4 кВт/год та відмінною аеродинамікою стала першим електромобілем Hyundai, що досяг запасу ходу понад 600 км на одній зарядці. Збільшення ємності батареї до 84 кВт/год, як у новій моделі IONIQ 5, може дозволити новому IONIQ 6 досягти запасу ходу до 700 км завдяки новому поколінню батарей та чудовій аеродинаміці.

Після випуску оновленої моделі у травні Hyundai планує представити свою першу “заряджену” модель у лінійці, IONIQ 6 N, у вересні наступного року. Це буде другий високопродуктивний електромобіль від Hyundai після IONIQ 5 N.