Американське авто видання Motor1 провело аналіз ринку нових автомобілів на бензині, щоб визначити, які з них є найбільш економічними з точки зору витрати палива. Результатом дослідження став рейтинг, до якого потрапили 10 найекономніших авто, які можна придбати у 2024 році. Для формування цього рейтингу було використано дані EPA, що відображають середнє споживання палива в умовах змішаного циклу. Про це пише «Автотема».

У рейтингу економічних автомобілів лідируючу позицію зайняв доступний седан Mitsubishi Mirage, який споживає приблизно 6,03 літри пального на  100 км. На другому місці опинився Honda Civic з показником 6,5 літра, а замкнув трійку лідерів Hyundai Elantra також з витратою 6,5 літра. В топ-5 теж увійшли Nissan Versa та Toyota Corolla, обидва з середньою витратою 6,7 літра.

Серед інших моделей, що потрапили до десятки найекономніших, можна відзначити Kia Forte (6,9 літра), Nissan Sentra (6,9 літра), Volkswagen Jetta (6,9 літра), Acura Integra (7,1 літра) і Nissan Kicks (7,1 літра).