Toyota Motor відкликає 102 092 автомобілі в США. Під відкличну кампанію потрапили пікапи Tundra і позашляховики Lexus LX 2022 і 2023 років випуску. Причина – виробниче сміття, яке може перебувати в їхніх двигунах, воно може призвести до повного виходу агрегату з ладу, пише UaMotors.

Обидві моделі оснащені двигунами V6 з подвійним турбонаддувом. Гібридні версії Tundra і LX не потрапляють під це відкликання. За словами Toyota, у процесі виробництва деякі частинки стружки могли не бути видалені з двигуна. У разі їх присутності, це може призвести до відмови основних підшипників. Якщо це станеться, двигун вийде з ладу, що призведе до зупинки автомобіля і потребуватиме дорогого ремонту.

Цікаво, що Toyota відкрито визнає, що не знає, який відсоток порушених автомобілів дійсно має цей дефект. За інформацією виробника, наразі відкликання передбачає заборону на продаж 80 одиниць Tundra і трьох Lexus LX. У документації зазначено, що близько 98 600 порушених автомобілів – це Tundra, а 3 500 – Lexus LX. Виробник також повідомляє, що близько 950 автомобілів, включених до відкликання, були відправлені для продажу в Пуерто-Ріко.

Власники порушених пікапів і позашляховиків можуть звернутися до найближчого дилера Toyota або Lexus. Наразі виробник не пропонує конкретного рішення, але надає заміну автомобіля або компенсацію.