Українське законодавство забороняє водіям керувати автомобілем під впливом алкоголю. Проте вони можуть безперешкодно перебувати в такому стані у власному авто, не порушуючи закон. Водночас водії в Великобританії не мають таких прав, оскільки їм не дозволяється навіть дрімати у своїх транспортних засобах, якщо вони напідпитку. Про це пише «Автотема».

Згідно з місцевими правилами дорожнього руху, особі, яка спожила алкоголь, заборонено залишатися в автомобілі одному. У випадку, якщо поліція виявить такого водія всередині транспортного засобу, йому може загрожувати штраф до 2500 фунтів стерлінгів (що еквівалентно приблизно 128 000 гривень). Додаткові санкції включають 10 штрафних балів та можливість арешту до трьох місяців.

Більше того, британські громадяни, які вирішать відпочити у своєму авто після вживання алкоголю, можуть зіткнутися з додатковими труднощами. Чимало страхових компаній у цій країні відмовляють у наданні послуг таким особам або збільшують тарифи на страхування, оскільки не хочуть брати на себе зайві ризики.