Раніше стало відомо, що незабаром серія пікапів Toyota Hilux поповниться новими електричними версіями. Проте тепер японський автовиробник на своєму офіційному сайті продемонстрував новий пікап, оснащений водневою паливною системою. Про це пише «Автотема».

У Великобританії вже зібрано десять прототипів електричного Hilux з водневою системою, які зараз проходять тестування. П’ять з цих транспортних засобів незабаром будуть відправлені для обслуговування майбутньої Олімпіади 2024 року у Парижі.

Цей електрокар оснащують силовою установкою з моделі Mirai. Двигун має потужність 180 к. с. та крутний момент 300 Нм.

У конструкції відмовилися від традиційної батареї на користь водневих паливних елементів, які генерують електрику через виникнення хімічної реакції. Три балони з воднем, які мають загальну вагу 7,2 кг, забезпечують автомобілю можливість проїхати до 600 кілометрів без поповнення палива.

Для створення прототипів було обрано версію Toyota Hilux Extra Cab довжиною 5,2 метри з розширеною кабіною. Ця модель значно легша за електричний аналог з великою батареєю. Візуальні відмінності прототипів від стандартного Toyota Hilux 2024 полягають лише у спеціальних наліпках на кузові.