Hyundai планує випустити електричну версію свого популярного мінівена Staria до 2026 року. Згідно з даними Korea Economic Daily, новий електромобіль вироблятиметься в Європі та продаватиметься на європейському ринку, а також у країнах Азійсько-тихоокеанського регіону, таких як Австралія та Таїланд.

Введення повністю електричної версії Staria обумовлено прагненням Hyundai відповідати жорстким екологічним нормам у Європі. Електричний Staria буде оснащений акумулятором четвертого покоління, вперше представленим у Ioniq 5 N у 2023 році. Ця літій-іонна батарея на 84 кВт-год з хімією NMC (нікель, магній, кобальт) забезпечить запас ходу до 324 км за корейським тестовим стандартом MOTIE, що може перетворитися на більш ніж 400 км за європейською нормою WLTP.

Електричний Staria працюватиме на архітектурі 800 вольтів і заряджатиметься від 10 до 80 відсотків приблизно за 20 хвилин. Автомобіль буде оснащений переднім двигуном потужністю 160 кВт (218 к.с.).

Серійне виробництво електричного Staria у Європі розпочнеться у першій половині 2026 року, пише AmperCar. Hyundai планує продавати 15 000-20 000 одиниць щорічно.

Крім повністю електричної, наприкінці 2025 очікується вихід гібридної моделі Staria. Цей крок зміцнює позицію Hyundai як провідного виробника екологічно чистих транспортних засобів, пропонуючи широкий вибір для споживачів, які прагнуть сталого майбутнього.