В Україні представлено новий кросовер KGM Torres. Це автомобіль корейської компанії, яка раніше називалася SsangYong, повідомляє «Автосвіт».

Назва Torres походить від місцевості Torres-del-Paine, що в Патагонії, Чилі. Спираючись на філософію дизайну «Powered by Toughness» (Натхненний міцністю), Torres встановлює майбутній напрямок дизайну для KGM. Компанія позиціює автомобіль як кросовер завтрашнього дня, але при цьому сповнений власної унікальної спадщини, яка відрізняє бренд та його продукцію від інших міських кросоверів.

Вертикальне, але широке «обличчя» автомобіля є важливим елементом фронтальної частини та потужним символом історії бренду. Навколо задньої частини розташовано “скляний екран”, у той час, як для бічного профілю об’ємні колісні арки та характерна лінія нижньої частини кузова з’єднують передню та задню частини, ще більше підкреслюючи як силу, так і спадщину.

KGM Torres пропонує один з найбільших у своєму класі внутрішній простір і багажний відсік. Завдяки зовнішнім розмірам кузова – довжина 4 705 мм, ширина 1 890 мм і висота 1 720 мм – Torres може похвалитися великим багажним відділенням на 703 літри, який можна збільшити до 1 662 літрів. Сидіння другого ряду можна нахиляти на кут від 27,5 до 32,5 градуса. Сидіння водія має 8-позиційне електрорегулювання та 2-позиційну поперекову підтримку.

Під капотом Torres має 1,5-літровий бензиновий двигун з турбонаддувом, який забезпечує максимальний крутний момент у 280 Нм, максимальну потужність у 163 к.с. у поєднанні з 6-ступеневою автоматичною коробкою передач Aisin. Автомобіль має три режими водіння: Normal, Sport та Winter. Є повний привод. Заявлений кліренс – 195 мм.

Роздрібна вартість KGM Torres станом на 10 червня 2024 року становить 1 530 000 грн, що еквівалентно 38 000 доларів США. За повний привод треба доплатити ще 2 тисячі доларів. Гарантія на автомобіль складає 3 роки або 100 000 км пробігу.