Люди тимчасово перекрили трасу “Львів-Тернопіль” після того, як співробітники ТЦК намагалися забрати водія автобуса для оновлення даних та проходження ВЛК.

Інцидент на трасі стався 20 червня. Відео з місця події поширили кілька Telegram-каналів, інформує газета «Експрес».

Працівники ТЦК намагалися зняти водія автобуса з рейсу: пасажири стали на його захист
га
За попередніми даними, співробітники ТЦК зупинили водія автобуса для перевірки документів та вимагали, щоб той поїхав із ними для оновлення даних. Внаслідок цієї ситуації пасажири вийшли з транспорту і перекрили рух.

Відео з місця події поширив Telegram-канал “Варта1”.

“Люди заблокували трасу Тернопіль-Львів. Повідомляється, що працівники ТЦК зупинили водія автобуса для перевірки документів та вимагали, щоб той поїхав з ними для оновлення даних та проходження ВЛК, через що люди вийшли з транспорту та почали мітингувати. Рух біля с. Струтин повністю паралізовано”, — повідомив канал.

Відео, яке шириться мережею вже прокоментували у Львівському ТЦК.

“Поліція зупинила автобус, який рухався за маршрутом Тернопіль-Львів. Оскільки у водія були відсутні військово-облікові документи, його запросили у Золочівський РТЦК та СП. Там водію вручили повістку на оновлення облікових даних. Повернувши його через кількадесят хвилин до його автобуса. Відтак автобус продовжив рух”, — повідомили у ТЦК.

За інформацією військових, у салоні автобуса був ще один водій, тож “відсутність першого не впливала на можливість маршрутки продовжити рух, згідно маршруту”.

“Однак пасажири чомусь вирішили вийти на зовні і на певний час заблокувати трасу”, — повідомили у пресслужбі ТЦК.

“Нагадуємо: кожен військовозобов’язаний громадянин повинен носити з собою військово-облікові документи. Відсутність документів є підставою для доставлення громадянина до найближчого РТЦК та СП для з’ясування обставин. Водії маршрутних автобусів жодним чином не можуть бути винятковими у цьому плані”, — поінформували військові.