В Україні запровадили новий вид тестування водіїв на вміст наркотичних речовин в організмі. Відповідне рішення було прийнято Кабінетом Міністрів, повідомляє «Автотема».

Згідно з інформацією від МВС, уряд надав дозвіл на застосування експрес-тестів для виявлення стану наркотичного сп’яніння серед водіїв. Варто підкреслити, що така перевірка має чіткі правила і здійснюється лише кваліфікованими медичними працівниками у спеціалізованих медустановах, попри попередню позицію відомства про необхідність проведення тестування поліцейськими безпосередньо на дорозі.

Наголошується, що у разі виявлення позитивних результатів тесту беруться проби біологічного матеріалу водія для подальшого лабораторного аналізу, який має підтвердити присутність наркотичних чи психотропних речовин в організмі.

Варто згадати, що декілька років тому в Україні було збільшено штрафні санкції за водіння автомобіля у стані алкогольного чи наркотичного сп’яніння. Водіям, яких спіймають у нетверезому стані, загрожує штраф до 51 000 гривень та втрата водійських прав на термін до 10 років.