Чоловік у TikTok продемонстрував незвичний, але геніальний спосіб видалення подряпин з автомобіля, використовуючи лише два звичайних домашніх інгредієнти – білий оцет і кокосову олію. Відео користувача, яке вже набрало понад 12 мільйонів переглядів, викликало бурхливі обговорення і суперечки серед інтернет-спільноти.

Віктор Діас, який став зіркою TikTok завдяки своїй оригінальній техніці, показав, як він навмисне подряпав свій червоний Range Rover ножем і каменем, щоб довести ефективність свого методу. Потім він змішав близько 100 мл білого оцту з двома столовими ложками кокосової олії в скляній банці й акуратно втер цю суміш у подряпини за допомогою мікрофібрової тканини. Результат був вражаючим: подряпини здавалися зниклими практично миттєво, пише «Твоя машина».

“Кокосова олія і білий оцет… потім змішайте їх разом. Потім протріть місце, де є подряпини. Бам… все пройшло. Будь ласка!”, – пояснює Віктор у відео.

@victordiastv

How to remove car scratches

♬ som original — Victor Dias

Деякі глядачі висловлювали сумніви з приводу цієї техніки. Один із користувачів пояснив передбачувану науку за цим методом: “Оцет змушує фарбу розчинятися, а кокосова олія заповнює подряпини, потім розчинена фарба змішується з кокосовою олією, щоб повторити колір”. Такий підхід може бути ефективним для поверхневих подряпин, але його довгострокова надійність залишається під питанням.

Інші користувачі зазначили, що цей метод може бути лише тимчасовим рішенням. Як пояснив один із глядачів: “Це може спрацювати тільки в тому разі, якщо подряпини незначні та тільки на прозорому покритті, і коли воно мине, вам потрібно буде пофарбувати машину”. Ба більше, дехто стверджує, що ефект зникне після першого ж миття автомобіля.