Нерідко водії в Україні мають звичку їздити на машині, поки в паливному баку не залишиться лише кілька літрів палива. Крім загрози заглохнути десь посеред дороги, така поведінка загрожує небезпечними наслідками для автомобіля.

Експерти звертають увагу на 6 найпоширеніших із них, пише «Твоя машина».

1. Потрапляння сміття в двигун

Згодом на дні паливного бака накопичується всіляке дрібне сміття. Щойно рівень палива доходить до критичної позначки, все це сміття може потрапити в паливний насос, що може призвести до засмічення фільтрів і навіть пошкодження мотора.

2. Перегрів паливного насоса

Багато хто не знає, але паливний насос під час роботи нагрівається, а охолоджується, зокрема, за рахунок прохолодного бензину. Якщо паливо не буде покривати агрегат, то він буде грітися і зношуватися швидше.

3. Несправність форсунок через потрапляння повітря в систему

Як уже писали вище, сміття з паливного бака за нестачі пального може потрапити в паливну систему, де здатне засмітити, зокрема, паливні форсунки.

4. Засмічення паливного фільтра

Якщо паливний фільтр засмітиться сміттям з бака, варто очікувати проблем з подачею палива і падіння продуктивності.

5. Проблеми з паливною системою високого тиску (ПНВТ) у дизельних двигунах

Дизельні мотори мають свою вразливість у вигляді ПНВТ. Допускати її засмічення категорично не можна.

6. Попадання конденсату в паливний насос

Як і сміття, конденсат, який накопичується в паливному баку, осідає на дні. Коли пальне закінчується, воно активніше змішується з водою, яка, потрапляючи в паливну систему, може спричинити поломку двигуна.