Купівля вживаного автомобіля може бути складною навіть для досвідчених водіїв. Є ризик витратити багато грошей на машину, яка з часом виявиться проблемною. Тому важливо знати, на що звертати увагу при виборі вживаної машини. Експерти виділяють список проблемних ознак, які мають стати сигналом відмовитися від покупки, пише SUV News.

Корозія кузова – це серйозна проблема, з якою складно боротися. Завжди слід звертати увагу на наявність іржі на днищі та кузові автомобіля.

Ненадійні деталі: якщо під час огляду автомобіля ви помітите компоненти, які здаються ненадійними, краще не продовжувати. Це свідчить про поганий догляд за машиною, і в майбутньому вас можуть чекати інші неприємні “сюрпризи”.

Машина, що побувала у воді: якщо ви помітите ознаки підтоплення в салоні або на кузові, знайте, що цей автомобіль може розорити вас і виснажити морально. Автомобілі-утопленики можуть стати постійним джерелом проблем, які проявлятимуться роками.

Рідкісна модель або авто, зняте з виробництва: вам буде дуже важко знайти запчастини для такого автомобіля і знайти фахівця з досвідом його ремонту.

Автомобіль маловідомої марки без представництва в країні: виникнуть проблеми з ремонтом, обслуговуванням та пошуком запчастин.

Була в таксі або службовою машиною: автомобілі, що використовувалися як таксі або службові машини, навіть якщо вони відносно нові, часто мають значні проблеми та високий ступінь зносу.

Підозрілі документи та VIN-номери: якщо з документацією щось не так або історія автомобіля незрозуміла, краще відразу відмовитися від покупки. Часто трапляється, що українцям продають крадені, заставні або арештовані авто. Купівля таких машин може призвести до втрати і автомобіля, і грошей.